Dragi prijatelji,

Šaljemo Vam novu poruku iz sveta tajanstva i zelenih dubina...

---

NA EVROPSKO TRŽIŠTE PREKO SLOVENIJE

Ljubljana, 30.03.2009. godine – Brend Gorki list, koji u svojoj robnoj grupi na tržištu Srbije (prema zvaničnim podacima Poslovne zajednice Vrenje) ima učešće od 90,14%, od prošle nedelje (tj. od 24.03.2009.) proizvodi i preduzeće BIO-SAD iz Jakobskog Dola.

Početak proizvodnje inspirisan je željom za daljim razvojem brenda Gorki list i širenjem i na tržištima zemalja Evropske Unije.

Proizvodnja Gorkog lista u Sloveniji vrši se u pogonima koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta (HCAPP). Planirani obim proizvodnje do kraja godine je 3,000,000 lit. a procene su da će u sledećih pet godina porasti na 9,000,000 lit godišnje.

U Sloveniji je pored Gorkog lista, dobro poznata i VODAVODA u originalnoj prepoznatljivoj boci, koju je takođe sa svojim timom saradnika kreirao Vojin Đorđević.

Osnovni razlog za proizvodnju GORKOG LISTA u Sloveniji je taj da je iz države članice Evropske Unije to lakše, nego iz Srbije. Glavna komunikaciona sredstva kojima je izgradjen ovaj brend su, pored promocija na prodajnim mestima i pokroviteljstva. Gorki list je i u Srbiji, ali i regionu dobro poznat kao podrška umetnosti i stvaralaštvu, pa je tako poznat i brend „GORKI LIST DO ZVEZDA“

Glavna ulaznica Gorkog lista na evropsko tržište, pored vrhunskog kvaliteta, svakako je i veliki broj svetskih priznanja koje je ovaj brend do sada osvojio:

u oktobru 2008. u Monte Karlu priznanje PENTAWARDS silver award na Svetskom takmičenju za dizajn pakovanja, u novembru 2006. u Briselu, Golden brand of Europe, best recipe award i u maju 2005. u Kanu, takmičenje United vodka, Grand prize best packaging design.

Gorki list se trenutno uspešno prodaje na tržištima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Grenki List Licenciranje d.o.o.

---

NA POČETKU NOVE POSLOVNE GODINE, GORKI LIST PLASIRAO NA TRŽIŠTE PROIZVOD SA CRVENIM DETALJIMA NA ETIKETI

Subotica, 22.01.2009. U periodu godine kada ova vrsta proizvoda ostvaruje najznačajnije rezultate u realizaciji (promet Gorkog lista u decembru 531,104 lit.) , Gorki list je na tržište plasirao proizvode sa estetskim unapređenim etiketama tj. crvenim detaljima na etiketi.

Time je istovremeno i najavio da će ciljna ideja koja podrazumeva dodavanje prepoznatljivoj zelenoj boji crvenih detalja biti kompletno realizovana u martu mesecu kada će i čep umesto sadašnje zelene imati crvenu boju. Vizuelna harmoničnost svih segmenata ambalaže istovremeno će odražavati i suštinske poruke ovog
brenda – ljubav, emocija i strast.

Gorki list je u oktobru mesecu prosle godine dobio priznanje PENTAWARD u Monaku za ambalažu i ono ga kao i druga internacionalna priznanja*, i poverenje koje mu potrošači ukazuju već pola veka, neprekidno obavezuju na inovativnost i originalnost.

Ideja za vizuelno unapređenje proizvoda proizašla je iz rezultata kontinuelnog istraživanja mišljenja potrošača i praćenja svetskih trendova dizajna i estetike. Suština proizvoda tj. prepoznatljivi ukus Gorkog lista već pola veka ostao je nepromenjen.

U raznim fazama razvoja brenda Gorki list je pružio mogućnost kolekcionarima da postanu vlasnici jedinstvenih primeraka ambalaže tj. ograničenih serija. Imajući u vidu da je i sadašnja ambalaža sa crvenim detaljima na etiketi, faza ka konačnom izgledu proizvoda, otvorena je mogućnost da i sada sačuvaju jedinstvenu zbirku.

Estetski unapređena ambalaža biće plasirana na sva tržišta na kojima Gorki list za sada posluje – tržište Srbije, Crne Gore, BiH-a, a u završnoj fazi su i pripreme za početak plasmana Gorkog lista u Sloveniji i Makedoniji.

---

NOVI ZATVARAČ GORKOG LISTA – ČUVAR VRHUNSKOG KVALITETA I ORIGINALNOSTI

Prateći najsavremenija svetska dostignuća i inovacije u domenu zaštite originalnosti proizvoda, lider na tržištu gorkih likera Gorki list, od 08. aprila dobio je novi zatvarač. Kreiran u razvojnoj laboratoriji italijanskog proizvođača, kombinacijom plastičnih i metalnih materijala, novi zatvarač obezbeđuje maksimalnu prepoznatljivost originalnog proizvoda. Tajna izuzetnog ukusa i vrhunskog kvaliteta Gorkog lista od sada ima višestruku zaštitu.

Specifičnosti novog zatvarača:


- prvi i najvažniji nivo zaštite: za vrat flaše, novi zatvarač je pričvršćen mehaničkim utiskivanjem u njegova užljebljenja, što onemogućava ponovnu upotrebu čepa pri svakoj novoj proizvodnji

- drugi nivo zaštite, uočljiv i bitan i krajnjem potrošaču, je da se pri prvom otvaranju plastični prsten bakarne boje između njegovog gornjeg i donjeg dela, raspada na četiri dela, te je od tog trenutka pa na dalje, na tom mestu, uočljiva praznina

- na vrhu zatvarača je, u vidu reljefa, prisutan originalni žig sa listom bakarne boje


Kombinujući funkcionalnost i jedinstveni dizajn zatvarača, Gorki list je učinio korak dalje i u estetskom smislu. Akcentujući i na zatvaraču prepoznatljiv list, kreirao je simbol ukusa koji traje već više od pet decenija i koji je oduvek bio i ostao izbor prefinjenog, rafiniranog ukusa u konzumiranju pića.


fast

fast

plamen strasti
creativity award
fond do zvezda
Pelinkovac Gorki list je gorki aromatizovani liker sa istorijom dugom više od pola veka. Inspiraciju za originalan ukus JEDINOG PRAVOG predstavljao je fernet gorki liker, koji je prvi put proizveden još davne1953. godine.

Autentična aroma ovog biljnog likera je potpuni sklad suprotnosti, jedinstvena harmonija gorkog i slatkog, koja naročito dolazi do izražaja ako se pije rashlađen, sa kriškom limuna iz specijalno kreirane čaše.
Gorki list je pravi izbor za početak i završetak gastronomskog užitka i svakog trenutka koji posvećujete sebi, ali i drugima...

Prvobitno ustanovljenu recepturu, tehnolozi su postepeno korigovali, prilagođavajuči je ukusu vernih konzumenata. Tako je početkom 60-tih kreiran prepoznatljiv ukus JEDINOG PRAVOG pelinkovca i od tada pa do danas je ostao nepromenjen. Sadrži jedinstvenu kombinaciju ekstrakata 27 vrsta lekovitih biljaka među kojima se svojim prirodnim plemenitim svojstvima izdvaja pelin koji pelinkovcu “Gorki list” daje originalni, neponovljii ukus i aromu, kao i rubin crvenu boju.
GORKI LIST CO COPYRIGHT © 2000-2008. ALL RIGHTS RESERVED
Ovaj sajt reklamira zestoko alkoholno pice. Ukoliko ste mladji od 18 god kliknite ovde.